به گزارش خبرگزاری حوزه، استاد حوزه علمیه، در پنجاه و چهارمین مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله العظمی بروجردی که شب گذشته در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به این که باید قدر مذهب تشیع را بدانیم، اظهار داشت: طلبه ها قدر طلبگی را بدانند و این مسئله بسیار مهم است.
وی با اشاره به حدیثی از حضرت رضا(ع) مبنی بر این که خدا رحمت کند بنده ای را که یاد اهل بیت(ع) را زنده می کند، تصریح کرد: مفهوم رحمت در دعای ابوحمزه ثمالی شرح شده است؛ اگه با نیت و مقصود ترقی و پیشرفت معنوی خودمان بخوانیم، این مفهوم را درک می کنیم اما اگر برای مقدس بازی باشد چیزی نصیب مان نخواهد شد.
استاد حوزه علمیه با تاکید بر این که رحمتی که بر بندگان نازل می شود یکسان نیست، خاطرنشان کرد: رحمت به اندازه و ارزش هرکسی داده می شود.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر ارزش دین و شهادت امام حسین (ع)در راه آن، خاطرنشان کرد: قدرت دین است که امثال آیت الله العظمی بهجت و آیت الله قاضی ها تربیت می شوند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه چگونه باید راه اهل بیت(ع) را زنده نگه داریم، تصریح کرد: بعضی حرف ها را نمی توانیم بگوییم، چرا که مطلب به درستی تبیین نمی شود متهم می شویم.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر این که بسیاری از مردم می خواهند کار نیک انجام دهند اما در تطبیق دچار اشتباه می شوند، خاطرنشان کرد: اشتباه تطبیق دادن به یکی از مشکلات تبدیل شده است.
منبر رفتن برای اهل بیت (ع) باشد
وی با انتقاد از برخی واعظان و سخنرانان ، اظهار داشت: منبر رفتن باید برای اهل بیت(ع) باشد نه برای شنیدن تعریف و تمجید از سوی دیگران.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر اینکه باید آنچه مورد رضایت اهل بیت(ع) قرار دارد را دنبال کنیم، اظهار داشت: هنگام منبر رفتن باید آب شد؛ باید بدانیم چه کسانی بر روی منبر خطبه خوانده اند.
استاد حوزه علمیه ، ابراز داشت: ما حق نداریم در مورد مسائلی که اطلاع نداریم صحبت کنیم.
آیت الله فاطمی نیا با انتقاد از مطرح شدن برخی سخنان در تلویزیون و منبرها، گفت: برخی افراد دیوار اسلام و عرفان را به قدری کوتاه آوردند که هرچیزی را گیر می آورند برای مردم و جامعه می گویند در حالی که هیچ گونه ملاکی نیز ندارد.
وی ، ابراز داشت: باید پرسید حق منبر اهل بیت(ع) این است؛ حداقل حدیث ها را صحیح بخوانیم .
استاد حوزه علمیه با تاکید بر این که عظمت کریمه اهلبیت(س) فراتر از عقل و درک ما است، تصریح کرد: قدرت شفاعت حضرت معصومه(س) به گونه ای است که تمام شیعیان را در برمی گیرد.
*دربرابر عقاید دیگران مجهز باشیم
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با بیان اینکه وهابی ها و تکفیری جگر ما را سوزانده اند، خاطرنشان کرد: باید در برابر عقاید آن ها مجهز باشیم.
وی در ادامه بیان داشت: اگر با عنوان حدیث، حرف دروغی را برای مردم مطرح کنیم، چون جاذبه ندارد پای منبر حضور پیدا نخواهند کرد.
استاد حوزه علمیه با انتقاد از برخی افراد که در روایت مصائب امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) در شام، اراجیف دشمنان اهلبیت(ع) را تحویل مردم می دهند، تصریح کرد: ما نباید این حرف ها را قبول کنیم؛ پس علم درایه و رجال برای چه روزی است؟
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با طرح این پرسش مبنی بر این که مگر هر چیزی را در کاغذ و کتاب مشاهده می کنیم باید در منبر مطرح کنیم، خاطرنشان کرد: اگر مردم سخنان زیبای ما را بشنوند، جذب می شوند.
وی تصریح کرد: باید نهج البلاغه، احادیث نورانی کافی و صحیفه سجادیه را برای مردم عرضه کرد تا جذب سخنرانی ها شوند..
*آیت الله العظمی بروجردی مرجعی تمام عیار
استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی های آیت الله العظمی بروجردی و با تاکید بر این که ایشان یک مرجع تمام عیار بود، تصریح کرد: این عالم ربانی متخصص درجه یک علم رجال بودند.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با اشاره به اینکه آیت الله بروجردی در علم کلام، یک متکلمه به تمام معنا بود، خاطرنشان کرد: یکی از امتیازات این عالم بزرگوار این بود که فقه اهل تسنن را به اندازه فقه شیعه مسلط بود.
وی با تاکید بر اینکه سعادت عظیم عبارت است از تکمیل نفس ناطقه، تصریح کرد: از دو طریق برهان و استدلال؛ و ریاضت و مجاهده می توان نفس ناطقه را کامل کرد.
استاد حوزه علمیه با بیان این که استدلال و برهان؛و ریاضت و مجاهده در طول هم هستند، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم نفس ناطقه را فقط از راه ریاضت بدست بیاوریم، اشتباه کرده ایم.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر این که خداوند در قرآن کریم در مراتب مختلف استدلال و برهان آورده است، ابراز داشت: آایت الله العظمی بروجردی از هردو راه برای تکمیل نفس ناطقه استفاده کردند.
وی با بیان اینکه آیت الله بروجردی فیلسوف به تمام معنا بود، تصریح کرد: این عالم ربانی کراماتی نیز داشته است اما اگر بخشی از کرامات گفته شود، برخی ها می گویند با عقل تطبیق ندارد و به همین خاطر بنده از بیان آن ها صرف نظر می کنم.
انتهای پیام/